Pokličite 04/512 10 78; 040/551 213 |

Film

Podrobnosti
Psi brezčasja - poster

Psi brezčasja

orig. (Psi brezčasja)

Dolžina: 93 min
Leto: 2015
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Zoran Benčič
Režija: Matej Nahtigal
Igrajo: Primož Vrhovec, Ivo Barišič, Niko Goršič, Blaž Setnikar, Vida Breže, Borut Veselko, Akira Hasegawa, Valentina Plaskan, Radko Polič Rac

Distribucija: Karantanija Cinemas 

 

Povezava: IMDb

 

 

Rok Osterberg se po večletnem bivanju v tujini vrne v domače mesto, da bi raziskal hladnokrven umor svojega mlajšega brata Maksa. Takoj spozna, da se je ta med njegovo odsotnostjo vpletel v nečedne kriminalne posle, zato njegova smrt nikogar pretirano ne zanima. Trohico zanimanja pokaže le star družinski prijatelj, inšpektor Kramer, a policija pri preiskavi vseeno naleti na slepo ulico. Rok se zato odloči, da bo sam poiskal storilca, s tem pa se začne njegova pot nazaj v svet, ki ga je pred številnimi leti pustil za seboj. Ponovno se sooči z ljudmi iz svoje preteklosti: s prijateljem Aldom, ki je skupaj z Maksom opravljal posle za šefa lokalnega podzemlja Đanga, ter s svojo bivšo ljubeznijo Katarino. Ta se je uspešno povzpela po družbeni lestvici, saj se je poročila z lokalnim politikom Frankom Kovačem ml., kandidatom na prihajajočih županskih volitvah in sinom najvplivnejšega človeka v mestu.

Rok med raziskovanjem življenja in smrti svojega brata postane šahovska figura v igri za moč, ki jo bijejo vplivna politična družina, lokalna mafijska združba in nemočna policija. V mestu izkrivljenih moral, neizrečenih besed in zakopanih skrivnosti je vsak nadaljnji korak lahko usoden. Pri lovljenju občutljivega ravnotežja mu sicer nekoliko pomaga ambiciozni inšpektor Polak, ki pa mora vendarle najprej paziti na svoje lastne interese.

 

Septembra se je na Festivalu slovenskega filma in med našimi filmskimi kritiki pričel razlegati lajež Psov brezčasja, ki se bo v prihodnje okrepil do te mere, da ga enostavno ne bomo mogli preslišati. V neodvisni produkciji posnet celovečerni prvenec Mateja Nahtigala namreč ni le prvi slovenski film noir, kar je že samo po sebi izreden dosežek, temveč obenem predstavlja prelomni mejnik v domači filmski produkciji. Za vse, ki si bodo drznili slediti njegovemu vzgledu, je namreč znotraj žanra in širše postavil izjemno visoke standarde. Po uvodnem prikazovanju v Velenju, Portorožu in Ljubljani je sedaj napočil čas, da stiliziran preplet usod v breznu grešnega mesta doseže še kinodvorane širom Slovenije. Film je prejemnik nagrade Združenja slovenskih filmskih kritikov.

 

PRIHAJAJOČI FILMI
Obtožujem!  | Z LIFFa v Loko
Obtožujem! | Z LIFFa v Loko
danes ob 19h
art kino
Novice
Filmsko gledališče | Pomlad 2020
12.02.2020

V Kinu Sora že 29 let pripravljamo program Filmskega gledališča. V spomladanskem in jesenskem ciklusu predstavimo 9 filmov, ki so prejemniki  prestižnih nagrad in navdušujejo ...več

Priporočamo

Tačke na patrulji 2: pripravljeni, dirka, reševanje! (sinhronizirano)

Tačke na patrulji 2: pripravljeni, dirka, reševanje! (sinhronizirano)

animirana pustolovščina
danes ob 17h
kino sova

V novi animirani pustolovščini bo ekipa pogumnih kužkov zgradila...

Obtožujem!  | Z LIFFa v Loko

Obtožujem! | Z LIFFa v Loko

zgodovinska drama
danes ob 19h
art kino

Roman Polanski po več kot desetletju svoj pogled ponovno usmerja v...

Čas deklištva

Čas deklištva

romantična drama
četrtek ob 20h / sobota ob 18h
art kino

Sestre March – samosvoja in ambiciozna Jo, tiha in krhka Beth,...

Nesrečniki | Filmsko gledališče

Nesrečniki | Filmsko gledališče

drama
petek ob 20h
filmsko gledališče

Policist Stéphane se pridruži kriminalistični enoti v pariškem...

škofja loka ministrstvo za kulturo europa cinemas art kino mreža Slovenski filmski center europa cinemas