Pokličite 04/512 10 78; 040/551 213 |

Film

Podrobnosti
Maggie ima načrt - poster

Maggie ima načrt

orig. (Maggie s Plan)

Dolžina: 98 min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Rebecca Miller po neobjavljenem romanu Karen Rinaldi
Režija: Rebecca Miller
Igrajo: Greta Gerwig, Ethan Hawke, Julianne Moore, Bill Hader, Maya Rudolp
Distribucija: Fivia 

 

Festivali, nagrade 
Toronto. Sundance. Berlin. New York. San Francisco. Sydney.

 

Povezava: IMDb

 

Duhovita romantična komedija Rebecce Miller ponudi prisrčen in sofisticiran pogled na zamotano drobovje sodobnih ljubezenskih zvez.

Maggie je živahna in pragmatična tridesetletna Newyorčanka, ki preprosto nima sreče v ljubezni. Odloči se, da bo postala samska mati. Toda njen načrt se kaj hitro spremeni, ko nenadoma spozna Johna, profesorja antropologije, ki se trudi napisati svoj prvi roman. Maggie se v Johna na vrat na nos zaljubi. Toda John je nesrečno poročen z ambiciozno Georgette ...

Duhovita romantična komedija Rebecce Miller ponudi prisrčen in sofisticiran pogled na zamotano drobovje sodobnih ljubezenskih zvez.

 

Iz prve roke
»Vedno so me preplavili lepi občutki, če se je občinstvo ob mojih filmih smejalo. Povečini je šlo za drame, zdaj pa sem si mislila, da bi lahko prevesila tehtnico. Tudi v tem filmu je nekaj drame, a mnogo več je komedije. Starejša ko sem, več ko izkusim življenja, večjo potrebo čutim po humorju. Mislim, da komedijo močno potrebujemo. Biti sposoben smejati se samemu sebi in opazovati svet s humorjem je zelo hvaležen način življenja. Ko zorim kot oseba in umetnica, spoznavam, kako globoka je lahko komedija. Prepustila sem se svoji želji, da ljudi s filmom osrečim. /…/ Listala sem po raznih knjigah. Iskala sem nekaj, kar bi dišalo po New Yorku in bi bilo res smešno. Nato sem se seznanila s Karen [Rinaldi] in prebrala njeno zgodbo v zgodbi, ki je bila sijajna predloga za scenarij.«
- Rebecca Miller

 

Rebecca Miller (1962, Roxbury, Connecticut), hčerka slovitega dramatika Arthurja Millerja, je neodvisna ameriška filmarka in igralka. Filmi, ki jih režira po lastnih scenarijih, so ji prinesli vrsto nagrad s filmskih festivalov. Na festivalu Sundance in Bruseljskem festivalu fantastičnega filma je bil nagrajen režijski prvenec Angela (1995). Romantična drama Personal Velocity (2002), posneta po režiserkini zbirki kratkih zgodb, ji je v Sundanceu prinesla veliko nagrado žirije in prejela še nagrado za najboljšo fotografijo. Sledila sta drama The Ballad of Jack and Rose (2005) in film Burno življenje Pippe Lee (The Private Lives of Pippa Lee, 2009), prav tako posnet po lastnem romanu. S slednjim je Millerjeva že nakazala premik od resnejših dram literarnega pridiha k samosvoji romantični komediji, ki se ogne konvencijam in klišejem studijskih izdelkov. Ta pristop je doslej najbolj izpilila prav v filmu Maggie ima načrt.

PRIHAJAJOČI FILMI
20.000 vrst čebel | Z LIFFa v Loko
20.000 vrst čebel | Z LIFFa v Loko
danes ob 20:30
art kino

Priporočamo

Črni čaj

Črni čaj

romantična drama
13.07 ob 20:30 / 18.07 ob 20:30
art kino

Aya pred oltarjem v zadnjem trenutku reče »ne«, zapusti...

20.000 vrst čebel | Z LIFFa v Loko

20.000 vrst čebel | Z LIFFa v Loko

drama
danes ob 20:30
art kino

Osemletni deklici ni všeč, ko jo ljudje kličejo z imenom Aitor....

Vrvež v moji glavi 2 (sinhronizirano) 3D

Vrvež v moji glavi 2 (sinhronizirano) 3D

animirana pustolovščina
sobota ob 18h
kino sova

Vrvež v moji glavi 2, studiev Disney in Pixar, se vrača v misli najstnice...

Štirje mali odrasli | Z LIFFa v Loko

Štirje mali odrasli | Z LIFFa v Loko


sobota ob 20:30 / 28.06 ob 20:30
art kino

Uspešna poslanka Juulia je na videz srečno poročena s pastorjem...

škofja loka ministrstvo za kulturo europa cinemas art kino mreža Slovenski filmski center europa cinemas