Pokličite 04/512 10 78; 040/551 213 |

Film

Podrobnosti
Hitri in drzni 8 - poster

Hitri in drzni 8

orig. (The Fate of the Furious)

Dolžina: 136 min
Leto: 2017
Država: ZDA, Japonska, Francija, Kanada, Ameriška Samoa
Jezik: angleščina
Scenarij: Chris Morgan, Gary Scott Thompson
Režija: F. Gary Gray
Igrajo: Charlize Theron, Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Scott Eastwood, Kurt Russell, Jordana Brewster, Helen Mirren, Elsa Pataky, Michelle Rodriguez, Ludacris, Nathalie Emmanuel

Distribucija: Karantanija Cinemas

 

Povezava: IMDb

Medtem ko Dom (Vin Diesel) in Letty (Michelle Rodriguez) uživata na zasluženem poročnem potovanju na Kubi, tudi ostali zaživijo običajno življenje daleč stran od nevarnih preizkušenj in adrenalinskih podvigov, ki so v preteklosti spremljale njihov vsakdan. A Dom po srečanju s skrivnostno Cipher (Charlize Theron) nima druge izbire, kot da se zaplete v nevaren svet kriminala in tako izda tiste, ki so mu najbližje. Družina se znajde pred največjo preizkušnjo do sedaj, ki jo mora za povrhu razrešiti še brez svojega vodje.
Pot do sprave je dolga, nevarna in ovinkasta. Neustrašna ekipa se poda na pravo odisejado in se proti kaosu in notranjim razprtijam bori na kubanskih obala, prometnih ulicah New Yorka, na odročnih poledenelih jezerih Islandije – vse v želji, da pripelje domov človeka, ki je ustvaril družino.

Zanimivosti
Hitri in drzni 8 so prvi hollywoodski film, ki je bil posnet na Kubi. Med ostalimi lokacijami snemanja so še Islandija, Atlanta, Cleveland in New York. Prvič sploh so prizore za franšizo snemali v New Yorku, medtem ko so na Islandiji posneli prizor z največjo eksplozijo, kar so jih snemali na Islandiji.
Sedmi del je bil posvečen tragično preminulemu Paulu Walkerju, osmi del pa bo, po besedah Vin Disela, »od Paula«, saj mu je slednji pred smrtjo povedal, da je snemanje osmega dela potrjeno.
Filmski ekipi se v osmem delu pridruži oskarjevka Chalize Theron, ki bo imela glavno vlogo negativke. To pa bo tudi prva ženska glavna vloga negativke v franšizi Hitri in drzni.
Med snemanjem se je iskrilo med glavnima igralcema Vinom Dieselom in Dwaynom Johnsonom. Diesel, ki je pri filmu sodeloval tudi kot producent, naj bi zadnjo minuto odpovedal nekaj prizorov, ki bi jih moral posneti Johnson. Med drugim naj bi Diesel celotno filmsko ekipo večkrat pustil čakati več ur, preden se je pojavil na snemanju. Na vse skupaj se je The Rock odzval na svojem Instagramu, kjer je pohvalil ekipo, vse svoje soigralke in soigralce, a dodal, da so nekateri soigralci preveč strahopetni.

PRIHAJAJOČI FILMI
Hči Camorre
Hči Camorre
danes ob 20:30
art kino

Priporočamo

Pat in Mat: Mojstra na delu (sinhronizirano)

Pat in Mat: Mojstra na delu (sinhronizirano)

animirana komedija
danes ob 18:30
kino sova

Pat in Mat tokrat v kina prihajata v povsem novi seriji epizod....

Hči Camorre

Hči Camorre

dokumentarni
danes ob 20:30
art kino

Cristina Pinto, nekdanja morilka neapeljske mafije Camorra, se po...

Neodvisne

Neodvisne

zgodovinska drama
četrtek ob 20:30 / sobota ob 20:30
art kino

Skupina žensk načrtuje, da bo prekinila lepotno tekmovanje Miss World 1970 v...

Bog obstaja, ime ji je Petrunija | Filmsko gledališče

Bog obstaja, ime ji je Petrunija | Filmsko gledališče

drama
petek ob 20:30
filmsko gledališče

Petrunijino življenje ni rožnato. Obilnejša postava,...

škofja loka ministrstvo za kulturo europa cinemas art kino mreža Slovenski filmski center europa cinemas