Pokličite 04/512 10 78; 040/551 213 |

Novica

Podrobnosti

Kino Sova

Kino Sova je nov program, ki ga v Kinu Sora pripravljamo za najmlajše filmske navdušence. Gre za vsebine (pogovori, ustvarjalne delavnice), ki bodo spremljale filme na našem rednem sporedu, namenjene otrokom od 4. leta dalje.
 
Zakaj Kino Sova?
 
Predvsem zato, ker želimo že otrokom ponuditi kakovostne vsebine, vezane na film. Tudi najmlajše želimo seznaniti s filmsko govorico, ki je osnova za razumevanje filma kot takega. Na različne načine se bomo torej poglabljali v vsebino ogledanih filmov, razvijali empatijo prek vživljanja v filmske like, obenem pa se seznanjali tudi z ostalimi elementi filma (barve, zvok, animacija, glas…). Verjamemo, da lahko s pravimi pristopi že v najmlajših vzbudimo zanimanje za svet filma in jim pokažemo, da je film lahko mnogo več kot le zabava.

 

Kdaj in kako poteka Kino Sova? 
 
Srečevali se bomo približno enkrat mesečno, predvidoma ob nedeljah popoldan. Po ogledu filma v Kinu Sora bo v Sokolskem domu sledila kratka ustvarjalna delavnica na temo filma, ki bo zasnovana za starostno skupino od 4 do 8 let. Delavnice bodo vodili izkušeni filmski in likovni pedagogi. Delavnice so brezplačne, predhodna najava ni potrebna. O terminih vas bomo obveščali sproti, saj se prilagajamo rednemu sporedu. 
 
Kaj pa starejši otroci?
 
Če vašega otroka zanima film, otroške delavnice pa so zanj že preveč “otroške”, vas vabimo, da se nam oglasite na email. Tudi za starostno skupino nad 8 let v kinu vrtimo kakovostne filme in škoda je, da gredo mimo neopaženi. Glede na povpraševanje in po dogovoru bomo občasno organizirali tudi srečanje za nekoliko starejše. Z njimi se bomo ukvarjali predvsem z refleksijo filmov na nekoliko bolj poglobljen način in z drugačnimi pristopi. 

PRIHAJAJOČI FILMI
Iztrebljevalec 2049
Iztrebljevalec 2049
petek ob 19h / sobota ob 20h
pop
Moj mali poni: Film (sinhronizirano)
Moj mali poni: Film (sinhronizirano)
sobota ob 18h / nedelja ob 18h
kino sova
Novice
Kino Sova
28.10.2016

Kino Sova je nov program, ki ga v Kinu Sora pripravljamo za najmlajše filmske navdušence. Gre za vsebine (pogovori, ustvarjalne delavnice), ki bodo spremljale filme na našem...več

Filmsko gledališče | Jesen 2017
16.10.2017

V Kinu Sora že 26 let pripravljamo program Filmskega gledališča. V spomladanskem in jesenskem ciklusu predstavimo 9 filmov, ki so prejemniki  prestižnih nagrad in navdušujejo ...več

Priporočamo

Iztrebljevalec 2049

Iztrebljevalec 2049

z.f. akcijski
petek ob 19h / sobota ob 20h
pop

Iztrebljevalec 2049 je nadaljevanje legendarnega filma iz leta 1982, ki je...

Moj mali poni: Film (sinhronizirano)

Moj mali poni: Film (sinhronizirano)

animirana družinska pustolovščina
sobota ob 18h / nedelja ob 18h
kino sova

Film nam prinaša dobro znano šesterico v...

Tisto

Tisto

grozljivka
nedelja ob 20h / 31.10 ob 20h
pop

Novo grozljivko v režiji Andrésia Muschietitija (Mama) snemajo po...

Paslika | Filmsko gledališče

Paslika | Filmsko gledališče

drama
27.10 ob 20h
filmsko gledališče

Zgodba avantgardnega slikarja Władysława Strzemińskega, ki v povojni Poljski...

škofja loka ministrstvo za kulturo europa cinemas art kino mreža Slovenski filmski center europa cinemas