Pokličite 04/512 10 78; 040/551 213 |

Film

Podrobnosti
Zajčja šola: Varuhi zlatega jajca 3D (sinhronizirano) - poster

Zajčja šola: Varuhi zlatega jajca 3D (sinhronizirano)

orig. (Die Haschenschule)

Dolžina: 79 min
Leto: 2017
Država: Nemčija
Scenarij: Katja Grubel, Dagmar Rehbinder
Režija: Ute von Munchow-Pohl
Distribucija: Constantin film 

 

Povezava: IMDb

 

Zajček Maks živi v začasni luknji na prometnem otoku, ima nekaj dokaj kul prijateljev in ene velike sanje. Želi si namreč postati eden izmed zares kul zajcev. Ko mu vodja ene izmed najvplivnejših tolp zaupa, da lahko postane njihov član že do te velike noči, se Maks takoj začne pripravljati na to enkratno življenjsko priložnost. Toda Maksova potegavščina na aviončku gre hudo narobe in ta strmoglavi na nenavadnem kraju, kjer se Maks znajde med majhnimi zajčki v tradicionalnih oblekah, ki ga začudeno opazujejo. Maks se je znašel v Zajčji šoli, kjer se je čas ustavil in je življenje popolnoma drugačno kot v velikem mestu.
Maksovega aviončka ni mogoče popraviti, v gozdu za živo mejo pa živi družina lačnih in goljufivih lisic, ki želijo ukrasti največjo dragocenost Zajčje šole, čarobno zlato jajce. Lisice so prepričane, da lahko s čarovnijo zlatega jajca postanejo velikonočne lisice. Tako bi jih imeli radi vsi otroci na svetu, saj bi jim namesto velikonočnih jajc prinašale sluzaste črve in pražene pajke.

Maksov načrt, kako prelisičiti lisice, spodleti. Tako je primoran ostati v Zajčji šoli in sodelovati pri usposabljanju za velikonočne zajčke. Izkaže se, da usposabljanje ni namenjeno tistim, ki imajo šibko srce, um ali zadnji dve nogi, tako da se mora Maks kar pošteno nagarati. S pomočjo Hermininih zahtevnih treningov in prijazno pomočjo zajčice Eme postopoma postane spretnejši in bolj izurjen, nikakor pa mu ne uspe slavni razblinitis, veščina, s katero lahko velikonočni zajčki izginejo in se nemudoma spet pojavijo. Prav vsak velikonočni zajček mora to veščino obvladati, da lahko napolni otroške velikonočne košarice, ne da bi ga pri tem zasačili ali pa da bi ga pri prečkanju gozda ujele lisice. Lisičja družina pa je vedno bolj izvirna pri svojih načrtih, kako ukrasti zlato jajce. Nič jih ne bo zaustavilo na njihovi poti.

Zdaj se mora naš mali junak Maks odločiti, kam zares sodi. Skupaj z ostalimi zajčki mora napeti možgančke in zbrati ves svoj pogum, da bi preprečil lisicam, da bi za vselej uničile veliko noč.

 

Priporočamo

Človekova usoda | Dnevi ruskega filma (vstop prost)

Človekova usoda | Dnevi ruskega filma (vstop prost)

vojna drama
danes ob 20h
art kino

Ekranizacija istoimenske novele Mihaila Šolohova iz leta 1959...

Pot navzgor | Dnevi ruskega filma (vstop prost)

Pot navzgor | Dnevi ruskega filma (vstop prost)

športna drama
torek ob 20h
art kino

Film, posnet po resničnih dogodkih in motivih avtobiografije nekdanjega...

Dogman | Z LIFFa v Loko

Dogman | Z LIFFa v Loko

drama
četrtek ob 20h / sobota ob 20h
art kino

Na obrobju mesta, na meji med metropolo in divjino, vlada en sam zakon:...

Aladin 3D

Aladin 3D

domišljijska pustolovščina
petek ob 18h / sobota ob 18h / nedelja ob 18h
pop

Poulični tatič dobrega srca iz svetilke v začarani votlini izpusti duha, ki...

škofja loka ministrstvo za kulturo europa cinemas art kino mreža Slovenski filmski center europa cinemas