Pokličite 04/512 10 78; 040/551 213 |

Film

Podrobnosti
Prihod - poster

Prihod

orig. (Arrival)

Dolžina: 116 min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Eric Heisserer po kratki zgodbi Teda Chianga
Režija: Denis Villeneuve
Igrajo: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg, Tzi Ma, Mark O'Brien, Nathaly Thibault, Joe Cobden, Pat Kiely, Russell Yuen, Julia Scarlett Dan, Abigail Pniowsky, Andrew Shaver
Distribucija: Con Film 

 

Povezava: IMDb

 

Pripravite se na prvi stik! Njihov prihod bo za vedno spremenil človeštvo...

Režiser napetih trilerjev Ugrabljeni in Sicario: Onkraj zakona predstavlja skrivnostno zgodbo o izzivih prvega stika z Nezemljani. Ko po svetu pristane več neznanih letečih predmetov, mora posebna skupina strokovnjakov najti način, kako vzpostaviti kontakt s povsem neznanim sogovornikom. Pod vodstvom izkušenega polkovnika Weberja se znajdeta tudi matematik Ian in lingvistka Louise, toda prišleki so tako zelo drugačni od nas, da se zdi vsaka komunikacija praktično nemogoča. Louise je kljub temu odločena, da najde skupen jezik in razkrije njihov pravi namen prihoda, preden se zaradi nepremišljenih potez politikov lahko zgodi najhujše.

Ob koncu leta nas v kinu čaka izjemen filmski dogodek: zgodba o prvem stiku med ljudmi in nezemeljskimi bitji. Gre za filmski hit Prihod (Arrival) režiserja Denisa Villeneuva, ki ga poznamo po priznanih uspešnicah Ugrabljeni in Sicario: Onkraj zakona. Glavni vlogi v njegovem novem filmu sta odigrala petkratna nominiranka za oskarja Amy Adams in dvakratni nominiranec za oskarja Jeremy Renner. Obeta se nam znanstveno-fantastični spektakel, ki nam ne bo postregel samo z dvema urama vrhunske zabave, pač pa nam bo dal tudi misliti.

O tem, da ne gre samo za še enega v nizu hollywoodskih blockbusterjev, katerih glavni cilj je doseči čim večji izkupiček po vsem svetu, priča že dejstvo, da so Prihod izbrali na prestižnih filmskih festivalih v Torontu in Benetkah, kjer bo doživel glamurozno svetovno premiero ob navzočnosti velikega dela filmske ekipe. Ob Amy Adams (Ameriške prevare) in Rennerju (Bombna misija) blestita v stranskih vlogah tudi dobitnik oskarja Forest Whitaker (Zadnji škotski kralj) in nominiranec za zlati globus Michael Stuhlbarg (Zresni se). Scenarij za film je napisal Eric Heisserer (Stvor) po kratki zgodbi Teda Chianga.

Zgodba nadvse inteligentnega znanstveno-fantastičnega trilerja se vrti okoli prihoda Nezemljanov in našega prva stika z njimi. Dvanajst vesoljskih ladij jajčaste oblike je pristalo na različnih koncih sveta. Ameriška vojska se kmalu obrne na strokovnjakinjo Louise Banks (Adams), najboljšo prevajalko na svetu, ki bo morala s fizikom Ianom Donnellyjem (Renner) odkriti, ali so naši obiskovalci prišli v miru ali predstavljajo nevarnost za vse človeštvo.

Glede na to, da je redna kino distribucija filma predvidena za konec leta, ko se v kinu večinoma prikazujejo filmi, ki se potegujejo za razne prestižne nagrade (zlasti za zlati globus in oskarja), lahko upravičeno pričakujemo, da bo Prihod vrhunski znanstveno-fantastičen spektakel, ki nas bo osvojil z najsodobnejšimi posebnimi učinki, pa tudi z odlično zgodbo, kakršne že dolgo nismo doživeli na velikem platnu.

PRIHAJAJOČI FILMI
Ledeno kraljestvo 2 (sinhronizirano) 3D
Ledeno kraljestvo 2 (sinhronizirano) 3D
petek ob 18h / sobota ob 17:30 / 30.11 ob 18h
kino sova
Novice
Filmsko gledališče | Jesen 2019
14.10.2019

V Kinu Sora že 28 let pripravljamo program Filmskega gledališča. V spomladanskem in jesenskem ciklusu predstavimo 9 filmov, ki so prejemniki  prestižnih nagrad in navdušujejo ...več

8. TEDEN RUSKEGA FILMA V ŠKOFJI LOKI
14.11.2019

Med 21. in 27. novembrom 2019  vabljeni v Sokolski dom in Kino Sora Škofja Loka na 8. Teden ruskega filma.    PROGRAM  21.11. (četrtek) 18.00 Odprtje 8. Tedna...več

Priporočamo

Pot navzgor | Teden ruskega filma (vstop prost)

Pot navzgor | Teden ruskega filma (vstop prost)

športna drama
danes ob 18:30
art kino

Film, posnet po resničnih dogodkih in motivih avtobiografije nekdanjega...

Ledeno kraljestvo 2 (sinhronizirano) 3D

Ledeno kraljestvo 2 (sinhronizirano) 3D

animirana pustolovščina
petek ob 18h / sobota ob 17:30 / 30.11 ob 18h
kino sova

Med svoje številne oboževalce se vračata sestri Elza in Ana, ki se...

Zaton | Filmsko gledališče

Zaton | Filmsko gledališče

drama
petek ob 20h
filmsko gledališče

Mlada Írisz leta 1913 prispe v Budimpešto, da bi se zaposlila...

Judy | Z LIFFa v Loko

Judy | Z LIFFa v Loko

biografska drama
sobota ob 20h / nedelja ob 19h
art kino

Glasbe poln biografski pogled v življenje slovite Judy Garland z Renee...

škofja loka ministrstvo za kulturo europa cinemas art kino mreža Slovenski filmski center europa cinemas